Garden concept

Werkwijze

Tijdens een eerste, vrijblijvend bezoek maak ik een inventarisatie van uw wensen, de omstandigheden in de tuin en de mogelijkheden. Tijdens dit bezoek is het fijn als er een kadastrale tekening en een tekening van de aan de tuin grenzende woning klaarligt. Tevens maak ik foto’s van de bestaande situatie.

Vervolgens breng ik een offerte uit. Wanneer u de offerte accepteert, kom ik de tuin nauwkeurig inmeten. Binnen een afgesproken periode toon ik u tijdens een tweede bezoek één of twee ontwerpvoorstellen middels 3D afbeeldingen, een filmpje en een 2D overzicht. Tijdens dit bezoek bespreken wij de ontwerpen en kunt u aangeven welk ontwerp, of welke combinatie van de ontwerpen u uitgewerkt wilt hebben. Afhankelijk van uw wensen en de complexiteit van het ontwerp kom ik meerdere keren bij u thuis. Verder overleg kan plaatsvinden via de app, mail, online vergadering of telefoon. U krijgt het gewenste ontwerp volledig uitgewerkt, zowel digitaal als gebonden in een mapje. Een link naar de film van uw ontwerp krijgt u digitaal aangeleverd. 

Indien gewenst kan ik samen met u de showtuin van Nieuwenhuis Buitenleven te Nieuw-Vennep te bezoeken om materialen uit te zoeken. 

Inhoud mapje:

  • een A3 sfeerimpressie van het tuinontwerp
  • een A3 tekening op schaal met daarin alle benodigde maten voor het aanvragen van een offerte bij de hovenier
  • een specificatie met daarin een duidelijke omschrijving van de gebruikte materialen, hoe de verschillende onderdelen uitgevoerd dienen te worden en eventuele speciale wensen. Ter verduidelijking bevat het mapje verschillende 3D afbeeldingen van het ontwerp.

(Aanvulling wanneer u kiest voor een verlichtingsplan)

  • een A3 tekening van het verlichtingsplan
  • een specificatie met daarin een lijst met gebruikte verlichting

(Aanvulling wanneer u kiest voor een beplantingsplan)

  • een A3 tekening van het beplantingsplan
  • een genummerde lijst met planten uit het beplantingsplan 

Met dit mapje kunt u bij een hovenier een offerte aanvragen voor het uitvoeren van de aanleg. Wanneer u dit liever uit handen geeft, dan kunt u mij een geschikte hovenier voor u laten zoeken.